Cu sau fără găuri

fmi

Cu sau fără găuri în pantofi, iarăşi ne-a făcut o vizită FMI-ul. Motivul îl ştim cu toţii. Fondul trebuie să se asigure că noi, românii de rând, ne plătium datoriile făcute de guvernanţi care nu s-au gândit că fac împrumuturi ce vor fi plătite şi de copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri. Şi toate acestea de dragul perseverării la o guvernare în defavoarea românilor de astăzi şi în defavoarea românilor ce ne vor urma.

Mai nou FMI ne-a precizat că trebuie să mărim preţul gigacaloriei, ca şi cum noi românii nu am avea cărbune, petrol, gaze naturale şi am depinde doar de alte surse. Întrebarea vine de la sine: Ce vor face românii de rând în iarna ce vas ă vină? Vă aduceţi aminte de godinele şi sobele căptuşite cu şamotă? Cam asta cred vor fi sursele de încălzire în toamna-iarna 2011-2012, şi iată că volens nolens intrăm în istorie.

Toată lumea doreşte progres, evoluţie, prosperitate iar noi ne dorim (ne doresc) regres.
Parcă ne-am obişnuit să acceptăm tot ceea ce ni se serveşte, parcă nu mai suntem românii ce am pus stavilă la graniţele ţării atâtea mii şi mii de ani, poate că ne-au pervertit şi poate că am uitat în acest context european şi mondial cine suntem.

Şi totuşi privind în trecutRomânia o ţară unică la cumpăna imperiilor a dat lumii întregi oameni de valoare: ingineri, muzicieni, pictori, medici de renume, inventatori care astăzi parcă nu mai contează pentru aportul lor.

Avem atâtea valori şi firesc avem atâtea şanse. Cine ne împiedică să le valorificăm?
Poate că un regim ostil valorilor, poate că nonşalanţa noastră, poate că noi toţi la un loc. Nu cumva depinde de fiecare dintre noi să luăm atitudine în ceea ce ne priveşte viitorul? Răspunsul vă aparţine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>