Solutia este un partid al poporului

popor

Atat la propriu, cat si la figurat traim vremuri tulburi. De mai bine de 20 ani de democratie damboviteana, am intrat in epoca scandalurilor, mai ales a celor politice marca I.L. Caragiale.

Necazul insa cel mai mare este ca, de vreo 2-3 ani incoace, parca si Dumnezeu si-a luat ochii de la noi. Incendii, inundatii, vijelii si alte calamitati. Si totusi, eu cred ca cea mai mare calimitate o reprezinta actuala clasa politica romaneasca, care prin toate smenurile si invartelile nu face altceva decat sa-l afunde tot mai tare in mizerie amaratul de roman. Dupa tot ce se pretrece pe scena politica romaneasca – aliante si alte coalitii, se pare ca alesii nostri pregatesc Romania de alegeri. Romania, dar nu si pe roman.

Alegatorul de rand a ajuns sa zambeasca a lehamite, cand vine vorba despre alegeri, despre politica, despre politicieni. Sarcasmul sau este justificat de prestatiile politicienilor in cei 21 ani de vot „liber consimtit”.

Iscusinta politicienilor se vede in portofelele votantilor, in casele si in frigiderele lor. Deruta electorala se va conserva, atata timp cat se conserva saracia, coruptia, nesiguranta zilei de maine si lipsa de sinceritate a clasei politice. Poate ca romanul, iertator din fire, ar trece mai usor peste toate molimele acestui capitalism dambovitean, daca ar avea ce pune in traista.

Cu oameni saraci, multi chiar disperati de saracie, degeaba chemam experti si sfetnici straini pentru alegeri. Efectul ramane acelasi, adica din cauza saraciei aproape lucii, nu mai conteaza vreo doctrina ori vreo promisiune ferma, ci conteaza consistenta sacoselei electorale.

Pentru bucata de paine se ajunge la lucruri greu de inchipuit intr-o societate asa zis normala. Jumatate de Romanie doreste sa emigreze. Macar temporar, in cautarea unei munci platite onorabil, chiar daca munca respectiva este dezonoranta, chiar daca in Occident trebuie sa fure sau sa se prostitueze.

Pentru multi Occidentul nu mai este un miraj, este ultima speranta. Multi sunt si cei care nu-si pot permite sa plece. Pentru ca nu au bani, pentru ca nu au cu cine sa-si lase copiii, pentru ca le este frica de necunoscut. In astfel de cazuri se poate ajunge chiar la solutii extreme.

Poate ca dupa 20 de ani am avea nevoie de putina stabilitate politica, trecand de la politica ‘a la Caragiale’, la politica pentru fiecare membru al acestui popor. Cu certitudine ne trebuie un partid care sa propuna romanilor construcţia unui nou stat romanesc, un stat popular si cu adevarat democratic, un stat creat de popor, care să guverneze pentru acesta, nu pentru mafia guvernanţilor. Iar scena politica romaneasca ne ofera astazi alternativa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>